No-Frillz Stylingstudio

 

\

De kunst van Liliane Konings

Na mijn opleiding handvaardigheid aan de Stadacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht, waarbij vooral het driedimensionale werk veel aandacht kreeg, ontwikkelde ik een sterke voorkeur voor het platte vlak en legde me toe op schilderen en tekenen. Workshops in binnen- en buitenland verrijkten mijn talent in de ruimste zin van het woord.


Kunst van Liliane Konings bij No-Frillz Kunst van Liliane Konings bij No-Frillz

De beste manier om mezelf te leren kennen is door iets buiten mezelf tot stand te brengen. Iets maken, of dat nu een schilderij is of een ruimtelijk object. Het resultaat kun je bekijken en in alle gevallen ontdek ik er dingen in waarvan ik anders nooit het bestaan zou hebben vermoed. Het onzichtbare van mezelf zichtbaar maken. Door intuïtief te schilderen ben ik zeer direct betrokken bezig op het doek. Ik schilder op gevoel en dat geeft een gevoel van vrijheid dat zich visueel openbaart.

Mijn schilderijen laten een dialoog zien tussen vorm en kleur, meestal in felle uitbundige kleuren. Tijdens het schilderen is er een voelen en waarnemen van wat er op het vlak gebeurt. Door te reageren op eerdere acties en door tijdens het proces bezig te zijn met begrippen als toevoegen, binden, herhalen, ritme, spanning opbouwen en ruimte scheppen, groeit mijn werk en krijgt het een eigen identiteit. Achteraf zijn beelden soms herkenbaar, soms ook niet en soms pas veel later.


Kunst van Liliane Konings bij No-Frillz

Atelierbezoek en schildersworkshops mogelijk op afspraak +31 (0)6 20488997
Kleine Steeg 13 in Sittard. www.lilianekonings.nl

Mijn werk is bovendien permanent te zien in de eigen Galerie Kunstproeven aan de Kruisstraat 7 in Stein.
Openingstijden vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. www.kunstproeven.nl