No-Frillz Stylingstudio
\

Interieurstyling


Filosofie

Bij een interieuradvies richt ik me op wat bij je past en niet alleen maar op de woontrends. En weet je wat het mooiste is van een interieuradvies dat bij je past? Het voelt vertrouwd en vanzelfsprekend. Het is thuiskomen op een plek waar je ontspant, graag vrienden ontvangt, je kinderen lekker kunnen spelen, je in een hoekje een boek kunt lezen of van de zon genieten. Het is een mix van stijlen, waarin geleefd en gewerkt wordt. Wees gerust, ik gooi echt niet je hele interieur op straat om helemaal opnieuw te beginnen. Het is juist mooi als iemand iets heeft dat niet weg mag. Mijn streven is een combinatie te creëren van oud en nieuw, ruwe materialen met glossy accessoires en objecten bijvoorbeeld. Je krijgt dan een sfeer die eigentijds en spannend is, balancerend tussen traditionele elementen met de eenvoud van het modernisme waarbij luxe en comfort nooit uit het oog worden verloren.

Mooie meubelen en accessoires samen met nieuwe moderne kleurstellingen krijgen een nieuw leven in een levend fris interieur. Voor mij persoonlijk is een combinatie van modern en tijdloze klassiekers met een liefde voor modern vintage design en moderne kunst, het ideale uitgangspunt voor een interieurontwerp. De ruimte moet vooral niet teveel een showroomkamer worden maar juist een spannende bijna eigenwijze sfeer uitstralen. Stijl en smaak hoeven niet duur te zijn. Bij het ontwerpproces en de realisatie ervan is het contact met de klant van wezenlijk belang, het is mijn taak samen met de opdrachtgever te komen tot een interieurdesign of restyling waarin je je thuis voelt en dat bij je past.


Interieurstyling door No-Frillz

Werkwijze No-Frillz

1. Interieurscan

Bij nieuwe opdrachtgevers start ik met een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk om te kijken of het klikt. In dat gesprek wil ik duidelijk krijgen wat de wensen en behoeften van de opdrachtgever zijn. Om welke ruimte[s] gaat het, wat is daarvan de functie of moet de functie worden. Welke sfeer, welke verlichting is daarbij gewenst en welk budget is beschikbaar. Vooronderzoek door de opdrachtgever is gewenst: Laat je inspireren door de interieurfoto's in een woonblad, door die schitterende kleurencombinatie die je op vakantie ooit eens zag, of door de natuur, een idee dat jou bij anderen opviel, of de sfeer uit een film. Overleg met elkaar, en maak foto's of knip en scheur uit. Kleuren die je mooi vindt maar ook kleuren die absoluut niet gebruikt mogen worden. Inventariseer ook vast welke meubels en accessoires perse moeten blijven en wat weg moet. In een eerste gesprek zullen al deze zaken aan bod komen zodat ik me een idee kan vormen over jullie smaak en welke sfeer jullie willen beogen. Uurtarief hiervoor is € 55,- per uur. Het eerste [kennismakings]uur is gratis.

2. Advies en ideeën

De wensen behoeften van de opdrachtgever worden samen gebracht in een interieurplan. Dit bestaat uit een moodboard, en een advies op het gebied van kleur, materiaalkeuze, verlichting en stoffering en een indelingsplan. In dit plan ook voorstellen voor aan te schaffen meubels/accessoires, tips en adressen van winkels. Dit plan wordt in een persoonlijk onderhoud toegelicht. Kosten voor dit plan zijn afhankelijk van het aantal uren dat hieraan besteed wordt. Ook hier wordt het uurtarief van € 55,- gehanteerd. Schatting van de uren is tussen de 4 en 6 uur. De klant kan nu zelf aan de slag en gaan shoppen a.d.h.v. de adviezen, tips en voorstellen uit het interieurplan.

3. Uitvoering

Als u niet zelf aan de slag wil kan de uitvoering ook aan mij worden overgelaten. Ik heb contact met tal van bedrijven en vakmensen op het gebied van installatie, stoffering, schilderen,meubels etc. Hiervoor wordt een offerte op maat gemaakt. Ook kan ik met u op pad om samen te gaan shoppen zodat het voor u makkelijker wordt om keuzes te maken. Shoppinguren worden berekend à € 37,50 per uur.